sti: historisk mad> opskrifter  > vikingetid >

Kogt rug med grønkål, løg, svampe og urter

Rigeligt til 10 personer


500 g rugkerner gerne af svedjerug, som kan fås hele fra Aurion
4 store løg
400 g grønkålsblade
250 g svampe
rapskimolie
salt
peber

Rugkernerne koges i rigeligt med vand tilsat i 1 spsk. salt pr. liter i 40-45 minutter, indtil de er rare at bide i. Drænes grundigt i en si. Imens skives løggene og klares i olie. Tilsæt de rensede svampe og lade dem svede lidt med i fedtstoffet, så en del af vandet damper af dem. Blancher grønkålsbladene, der er befriet for de groveste stængler. Hæld vandet fra og damp det sidste vand helt væk fra kålen. Skær den i lidt mindre mundrette bidder og vend den sammen med svampe og løg i rugkernerne.


© De Arte Coquinaria