sti: historisk mad>  opskrifter  > vikingetid >

Kogt kål med kommen og saltet flæsk

Bondens måltid

Ingredienser til 4 personer:

1 kg hvidkål
½ tsk. kommen
1 kg stribet, saltet flæsk, evt. letrøget
1-2 spsk. smør
lidt vand
evt. salt

Fjern stokken i hvidkålen og snit den fint. Kødet skæres i små tern. Smelt smørret i en tykbundet gryde. Læg et lag kål, drys med ganske lidt kommen, så et lag flæsketern, så kål osv. skiftevis. Afslut med kål og hæld en sjat vand i gryden. Læg et tætsluttende låg på og bring det langsomt i kog. Koger ved svag varme i 2½ time. Der røres i gryden engang imellem, for at sikr, at den ikke brænder på (evt. en sjat vand mere).
Serveres med rugbrød og sennep.




© De Arte Coquinaria