sti: historisk mad> opskrifter  > vikingetid >

Dyrekølle med sovs af æbler og peberrod

Et kongeligt måltid

Ingredienser til 4 personer:

ca. 2 kg dyrekølle
100 g smør
salt

Sovs:
6-8 syrlige æbler rigelig friskrevet peberrod (efter smag)
evt. lidt honning
lidt vand

Dyrekøllen brunes på alle sider og steges ca. 1 time i ovn ved 200 grader. En mere korrekt metode er at stege den på spid ved siden af et flammebål eller over gløder. I så fald bør den dryppes med saltvand jævnligt, mens den steger ca. 2 timer. Lad kødet hvile før udskæring. Sovs: æblerne skrælles, kernehuset fjernes og æblerne skæres i både. De koges med lidt vand til de er kogt helt ud. Æblesaucen, som skal være tyk (man spiste med fingrene) smages til med rigelig friskrevet peberrod og evt. lidt honning.
Server dyrekøllen med sovsen og rugbrød til.




© De Arte Coquinaria