sti: historisk mad >  opskrifter  > kager >

Brunsviger



(Madam Mangor: Fortsættelse af Kogebog for smaa Huusholdninger, side 124 i min bearbejdning med moderne mål)

Brunsviger Dej:
500 g hvedemel
1 æg
2½ dl lunken mælk
125 g smeltet smør
10 kardemommekapsler
65 g puddersukker
1 pk. gær
1 snaps rom

Fyld:

100 g Rosiner
65 g hakket sukat
65 g mandelsplitter
smeltet smør
puddersukker

Ingredienserne æltes sammen, og det stilles overdækket til hævning et lunt sted. Når det er hævet til dobbelt størrelse efter en times tid, slås det ned og udrulles til 1 fingers tykkelse og rosiner, sukat og mandelsplitter fordeles på fladen. Bøj kanten sammen hele vejen rundt og fordel et rigeligt lag puddersukker på den. Overhæld med smeltet smør. Bages ved 200 grader i ca. 25 minutter.


© De Arte Coquinaria