sti: historisk mad >  opskrifter  > kager >

Brunkager



Brunkager 125 g svinefedt
250 g smør
500 g sirup
2½ spsk. kanel
2 tsk. ingefær
2 tsk. nelliker
2 stk. pomeransskal, meget fint hakket
10 g potaske
½ tsk. hjortetaksalt
625 g mel
125 g perlesukker

Fedt, smør og sirup smeltes langsomt og krydderier og pomerans tilsættes. Dernæst potasken (udrørt i kogt vand), og så mel iblandet hjortetaksalt. Når der er irørt så meget mel, at dejen ikke er for varm, tilsættes perlesukkeret og det sidste mel. Lad dejen hvile halvkoldt i en måned. Udrulles mm-tyndt og udstikkes med kageudstikker (de findes i såvel runde som i et væld af sjove former). Hver kage forsynes i midten med en halv smuttet mandel. Bager ved 200 grader i 5-6 minutter til de lige begynder at tage farve og lugte "brunt og godt".


© De Arte Coquinaria