sti: historisk mad>  opskrifter  > Opskrifter fra Christian IX´s tid >

Opskrifter fra Christian IX´s tid

Gåseleverpostej af foie gras med portvinssky

(Opskrift Bi Skaarup)

200 g god gåseleverpostej

portvinssky:
1 dl god æblemost
½ dl portvin
3 blade husblas
evt. lidt druer til pynt

4 skiver ristet briochebrød eller sandwichbrød

Start med portvinsskyen. Husblasen lægges i koldt vand i et par minutter til den er blød. Kom den i en lille kasserolle og smelt den med det vedhængende vand. Tag den af varmen, så snart den er smeltet. Bland æblemost og portvin i en lille skål. Hæld lidt af blandingen i gryden og lad husblasen blive helt opløst i den. Hæld det derefter over i skålen og rør det godt sammen. Hælder det over i en lille form f.eks. en foliebakke og stil den overdækket i køleskabet. Den stivner i løbet af et par timer.

Tag gåseleverpostejen ud af køleskabet et kvarter før den skal serveres. Rist brødskiverne smukt gyldne. Postejen skæres i nu i skiver med en kniv lunet under den varme hane. Læg en pæn skive på hvert stykke brød.

Dyb foliebakken med geleen i en skål med varmt vand et øjeblik. Tør den af og slå den forsigtig ud på et skærebræt. Hak den med en skarp kniv og dekorer postejskiverne med en pæn klat gele. Pynt evt. hver portion med lidt druer. De smager dejligt til.


© De Arte Coquinaria