sti: forside >  opskrifter  > andet >


Æblemuffins

Bearbejdet af Bi Skaarup


Disse æblemuffins kan laves med alle mulige syrlige frugter. De er inspireret af Camilla Plums superlækre rabarberkage. Jeg bager mine muffins i forme af papir, som jeg stiller i en dertil indrettet metalform, som kan indeholde 12 papirforme. På den måde er der hold på kagerne, mens de bages.


250 g blødt smør
250 g sukker
170 g hvedemel
35 g kartoffelmel
3 store æg/4 små
1 tsk. bagepulver
200 g mørk muscovadosukker til drys
skal af ½ økologisk citron, fintrevet
1 tsk. kardemomme

4-5 store syrlige æbler

Rør smør og sukker på maskine, til det er hvidt. Kom æggene i et ad gangen og rør godt imellem hver, så æggemassen bliver optaget ordentligt i dejen. Bland kartoffelmelet, bagepulveret og hvedemelet og sigt det i lidt efter lidt, mens der røres. Til sidst tilsættes fintrevet citronskal og kardemomme. Det røres godt ud i dejen.

Tænd ovnen på 180 grader.

4-5 store æbler deles i kvarter. Kernehuset fjernes, og æblerne skæres ud i små stykker på 1 x 1 cm.
Kom dejen i en tylle eller en kraftig plasticpose, der passer til mængden. Klip et hjørne af posen og sprøjt dej ud i muffinforme, så det står 2/3 op. Kom nu æblestykker ned i de dejfyldte forme ved at proppe dem ned med fingrene. Bare prop en masse ned. Der skal rigtigt mange til, fordi dejen hæver kraftigt op, og æblerne skal give godt med syrlighed til kagerne. Når der ikke kan proppes flere ned, drysses kagernes overflade med et godt lag mørk muscovadosukker. Der skal meget på.

Bag kagerne i 15-20 minutter til sukkeret er smeltet til en karamelagtig masse sammen med saften fra æblerne.


© De Arte Coquinaria