sti: forside >  opskrifter  > andet >

Tykmælk drænet med brombær/hindbær i honning og hyldeblomst


Bearbejdet af Bi Skaarup

Opskrift til 10 personer

1 l tykmælk lavet på mælk fra enten ko eller får (kan erstattes af den drænede græske eller tyrkiske)
Honning - gerne den flydende nyslyngede

Diverse sommerbær, evt. fra frost
Hyldeblomstsaft i koncentrat

Tykmælken drænes i en sigte foret med et rent klæde, der ikke lugter af parfume, i mindst et par timer, gerne mere. Smag den til med honning, så den bliver behagelig sød, men bevarer sig friske syrlighed. Hvis nyslynget honning ikke kan fås, kan man lune den faste honning, så den bliver flydende og kan blandes i den drænede tykmælk.

Bær marineres i koncentreret hyldeblomstsaft.

Server en klat tykmælk til hver med de marinerede frugter på. Giv det evt. et drys rugbrødsrasp tørristet med mørk muscovadosukker.


© De Arte Coquinaria